Voorburg, 16 februari 2016. Slagerij Voorburg uit Voorburg ontving een eervolle vermelding in de Grote Grillworsttest 2016. Op 16 februari kreeg slager Andre de oorkonde uitgereikt door chefkok Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. “Een echte grillworst voor een breed publiek. met een echte vleessmaak!” zei de jury over de grillworst van André. “We zijn trots op deze prestatie. Een bevestiging dat we één van de lekkerste grillworsten uit de regio verkopen!” zei slager André.

Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 140 slagers, een record, zonden hun producten in voor de keuring. De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit juryvoorzitter Pierre Wind, slager Peter Tap (winnaar 2015), Ron Kinkelaar (namens SVO) onder leiding van Paul van Trigt. Een record aantal inzending vereiste extra mankracht waardoor op het laatst Simon Muilwijk is ingezet.

Tijdens de voorronde op 21 januari zijn er tien finalisten geselecteerd. Op 4 februari boog de jury zich over deze tien inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd in de finalekeuring. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysteryshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenaankopen werden op bovengenoemde aspecten gekeurd en vergeleken met de wedstrijdinzending. ‘Kwaliteit is als het altijd hetzelfde is’ zegt chefkok Pierre Wind. Om die reden is de mysteryaankoop in deze ronde jaarlijks een goede graadmeter.

De jury zei: ”Bij de finalekeuring is er extra kritisch bekeken, het ging om de kleinste details. Een goede grillworst bepaalt de reputatie van de slager en verleidt je al vanuit de toonbank. De geur komt je al tegemoet! Een combinatie van een mooie vleessmaak, een eerlijke worststructuur, uitgebalanceerde kruiden en smaken maken een grillworst een product om voor om te rijden!“

André en Olga ontvangen de prijs uit handen van Pierre Wind.